Nieuws
 
April 2024
Ons succesnummer, de Renault Captur krijgt een sympathieke facelift
Wie kent de Renault Captur niet? Deze succesvolle telg van de Renault familie krijgt een serieuze en sympathieke facelift. Zowel de voorkant als de achterkant van de wagen werd volledig hertekend met enkele designkenmerken van zijn grotere broer de Renault Scenic.
De nieuwe Captur is 12mm langer geworden en heeft dus een totale lengte van 4,23m.
Ook het interieur van de Captur werd grondig “au goût du jour” gezet met een dashboard dat een nieuw OpenR-Link multimediasysteem gekregen heeft inclusief een scherm van 10,24 inch. De verschuifbare achterbank kan de koffergrootte met 16 cm verlengen en het volume tot 616 liter verhogen (1597 liter met neergeklapte achterbank).
De Renault Captur wordt aangeboden met een keuze uit 3 motorisaties. Een 1.0 TCe van 90 pk, een 1.3 TCe van 160 pk met een 48 V hybride ondersteuning en een 1.6 E-Tech Full Hybrid van 145 pk zijn de aandrijflijnen waaruit u kan kiezen. Ook de rij modi van het voertuig kan u kiezen: Eco, Sport Comfort en Perso en op de 1.6 E-Tech Full Hybrid komt daar nog Snow en All Terrain bij.
Zoals alle andere Renaults is de Captur beschikbaar in verschillende uitrustingsniveaus. De Captur “Esprit Alpine” uitvoering heeft alle nodige toeters en bellen en geeft de Captur een nog sportievere look.
Voor de nieuwe Renault Captur kan u natuurlijk bij Autocenter Veltem terecht. Kom gerust binnen voor een offerte of meer gedetailleerde informatie.
De winter is alweer voorbij dus… terug naar de zomerbanden
Met de overstap van het winteruur naar het zomeruur en met temperaturen boven de 7°C is het tijd om  uw winterbanden op stal te zetten en uw zomerbanden terug op uw auto te plaatsen. 
Weet u dat 25% van de Belgen tijdens de zomer met hun winterbanden blijven rijden? Aangezien de banden samen met de ophanging  goed zijn voor 50% van het weggedrag van uw auto is het dus uiterst  belangrijk, voor uw- en de veiligheid van de andere weggebruikers, om met correcte banden te rijden.
Met winterbanden rijden tijdens de warmere maanden van het jaar vergroot de remafstand  van uw voertuig met gemiddeld 5 meter, verbruikt u tot 10% meer brandstof door de grotere rolweerstand en heeft uw wagen een slechtere wegligging. Bovendien zullen uw duurdere winterbanden vroegtijdig verslijten.
Hopelijk maakt u gebruik van het “bandenhotel” van Autocenter Veltem en onze diensten die daarmee gepaard gaan om zonder enige moeite de bandenwissel te laten uitvoeren.
Renault opwaardeert gebruikte onderdelen van elektrische wagens
Rijdt u met een elektrische Renault? Indien dit het geval is zal u binnen kort veel geld kunnen besparen bij een herstelling van uw auto! Inderdaad Renault is gestart met het opwaarderen van gebruikte onderdelen die 1/3 goedkoper worden dan gloednieuwe onderdelen en dit zonder garantieverlies!
Deze filosofie vermindert de druk op het milieu en past dus binnen de circulaire economie van Renault.
Enkel de eigenaars van elektrische voertuigen komen in aanmerking. Zo worden elektrische motoren, elektronica en batterijen een tweede leven aangeboden.
De Dacia Sandero gaat de elektrische toer op en de Dacia Bigster wordt het nieuw model in het Dacia gamma
De op de tweede na meest verkochte auto in Europa, de Dacia Sandero, krijgt in de nabije toekomst ook een 100% elektrisch versie. Volgens de plannen van Dacia zal de elektrische Sandero vanaf 2027 of 2028 te koop worden aangeboden. De bedoeling van Dacia is dus om een grotere betaalbare elektrische auto dan de Dacia Spring op de markt te brengen. De elektrische Sandero zal kunnen profiteren van de Renault technologie en zal in Roemenië en Marokko gebouwd worden.
Ook is Dacia van plan om in 2025 het gamma nog verder uit te breiden met de Dacia Bigster. Deze  grote SUV zal genieten van een stoere uitstraling en een groter comfort. Meer details over deze nieuwe modellen volgen van zodra ze bekend zijn.
Vlaanderen helpt ons om over te stappen naar elektrisch rijden
Wist u dat de Fuso Canter vrachtwagens van de productielijn rollen in Tramagal in Portugal? De fabriek lifgt op ongeveer 150 km ten noordoosten van Lissabon en produceert alle Canters en eCanters voor de Europese markt.
Reeds heel wat bedrijven schakelen over naar een emissie-vrije stadslogistiek met het invoeren van de elektrisch aangedreven Fuso eCanter. Zoals elke Fuso Canter kan de eCanter met een specifieke opbouw gebruikt worden voor distributie, constructie, tuin-, landschapsarchitectuur en onderhoud en voor openbare diensten. kennis maken met deze modellen.

Spring eens binnen bij Autocenter Veltem. Wij helpen u verder om de Canter te definiëren die het beste bij uw noden past en maken met plezier een offerte voor de vrachtwagen en zijn specifieke opbouw.
Wij gaan er even tussen uit…
Wij sluiten onze werkplaats en toonzaal op 30 april en 1 mei. Wij verwelkomen u met plezier terug op 2 mei. Ook van 9 mei tot en met 11 mei is onze zaak gesloten.
Maart 2024
And the winner is… the Renault Scenic E-Tech”!
Zoals elk jaar wordt de auto van het jaar verkozen. 59 autojournalisten uit 22 landen gaven de Renault Scenic E-Tech de fel begeerde en prestigieuze titel “Car of the Year 2024” De BMW 5 reeks en de Peugeot 3008 staan respectievelijk op de 2’de en 3’de plaats. Met een instapprijs van 39.950 Euro staat deze Renault sterk gepositioneerd tegenover zijn directe concurrenten.
Het instapmodel, de Scenic “Evolution” heeft een batterij van 60 kWh met een 170 pk sterke elektromotor en een rijbereik van 430 km WLTP.
De Scenic “Techno Long Range” heeft een 220 pk sterke elektromotor en met een batterij van 87 kWh heeft deze een rijbereik van 625 km WLTP. En weet u wat?  Met de grote batterij kan de Scenic opladen van 15 tot 80% in 37 minuten!
De top versie is de Scenic Iconic en deze is standaard uitgerust met een waslijst aan opties die niet enkel de veiligheid ten goede komt maar ook het comfort van de chauffeur en de passagiers. Welkom aan boord!
De Renault Scenic E-Tech is weldra te bezichtigen in de showroom van Autocenter Veltem en leverbaar in het voorjaar!
De “stadsmus” Dacia Spring nog aantrekkelijker
De Dacia Spring, de goedkoopste elektrische auto, krijgt een volledig nieuw kleedje. Zowel vanbinnen als vanbuiten werd dit succesnummer (140.000 klanten) hertekend om zich beter te positioneren tegenover de concurrentie. Met styling elementen zoals de andere en nieuwste modellen van het merk krijgt de Dacia Spring ook een verticale grille met het nieuwe Dacia-logo en de zwarte strip op de achterklep. Deze elementen geven de Spring een stoere uitstraling.
Het interieur krijgt een serieuze “upgrading” met hoogwaardige kunststoffen, een gloednieuw dashboard en een centraal scherm van 7 of 10 inch naargelang de uitvoering. De bagageruimte krijgt 6% meer ruimte en heeft nu een inhoud van 308 liter met de achterbank omhoog.
Op technisch vlak blijft is er weinig veranderd buiten de betere besturing en een “B” functie voor regeneratief remmen zodanig dat de wagen de kinetische energie van het remmen omzet in energie om de batterij op te laden. Zeer interessant is de V2L Functie die het toelaten elektrische toestellen van stroom te voorzien (enkel op de Extreme versie).
Op zoek naar een goedkope-, kwalitatieve-, moderne- en stoere elektrische wagen voor dagelijks gebruik? De nieuwe Dacia Spring staat voor u klaar! Binnenkort beschikbaar bij Autocenter Veltem.
Veiligheid bij het openen van de deur van uw auto, de “Dutch Reach”
De “Dutch Reach” bestaat erin uw autodeur te openen met de hand die het verst van de deur verwijderd is. Zodoende ben je verplicht je lichaam zo te draaien dat je meteen ziet of er een fietser of ander voertuig in aantocht is.  Zo worden heel wat ongevallen vermeden.
Momenteel buigen de verschillende Belgische regeringen en parlementen zich over het voorstel om de Dutch Reach in België zowel in Vlaanderen, Brussel en Wallonië te verplichten. Zoals in Nederland zou de Dutch Reach al bij de rijopleiding moeten aangeleerd worden. Mocht deze techniek niet verplicht worden zou het toch een goed idee zijn om het toe te passen om zo honderden fietsongevallen te vermeiden!- De Renault Twingo ZE heeft ook een verbruik van 14,0kWh/100km, heeft een actieradius van 150km, een batterij van 24Kwh en een 82pk sterke motor. 
Beide voertuigen zijn kleine maar toch zeer ruime en comfortabele stadswagens met een actieradius dat ruim volstaat voor het dagelijks gebruik door de meeste gezinnen.
Wenst u kennis te maken met deze kampioenen, neem dan snel contact op met Autocenter Veltem.

Nooit gezien stockdeals op de FUSO Canter 3C15

Graag kondigen we aan dat we voor onze klanten een exclusieve stockactie van de veelzijdige FUSO Canter 3C15 organiseren, beschikbaar in drie direct leverbare configuraties tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Deze actie is perfect voor ondernemers die op zoek zijn naar betrouwbaar, efficiënt en onmiddellijk inzetbaar transport.

Deze FUSO’s Canter 3C15 zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen aan uitzonderlijke voorwaarden:

  • 3C15 met kipper opbouw
  • 3C15 met gesloten kast
  • 3C15 met gesloten kast en laadklep

Natuurlijk is de stock beperkt, dus de snelle beslissers zullen ervan kunnen genieten. Weet ook dat de FUSU Canter vrachtwagens (buiten stock) steeds naar uw eigen normen kunnen gebouwd worden zodanig dat zij exact beantwoorden aan uw specifieke wensen en noden.

Met veel plezier maken wij u volledig vrijblijvend een offerte. Ook stellen wij u op afspraak een nieuwe FUSO ter beschikking voor een testrit of indien nodig kan u hem voor bedrijfsdoeleinden huren aan gunstige voorwaarden. Kom even langs bij Autocenter Veltem voor bijkomende informatie!

 

Een laadoplossing nodig? Bij Autocenter Veltem bent u aan het goede adres.

Autocenter Veltem heeft vanaf nu de mogelijkheid om u, als particulier, Mobilize Power Solutions (MPS) thuislaadoplossingen aan te bieden.

Mobilize Power Solutions is al tien jaar expert in elektrische mobiliteit in 11 Europese landen voor bedrijven en nu ook voor thuislaadoplossingen voor particulieren.

Er zijn verschillende oplaadpunten voor dagelijks snel opladen beschikbaar:

  • De “Eve Single S-line 1PH” is een éénfasige 32A/7kW oplossing met of zonder kabel (5m) en dynamisch energiebeheer.
  • De “Eve Single S-line 3PH” is een driefasige 16A/11kW oplossing met of zonder kabel (5m) met dynamisch energiebeheer.
  • Vanaf Q2 2024 zal ook de PowerBox Uno beschikbaar zijn. Ontworpen en geproduceerd in Frankrijk. Deze heeft een vermogen tot 22kW. Wand- en vloermontage, binnen en buiten mogelijk. Dynamisch belastingbeheer om aan te passen aan het beschikbare vermogen in huis. Geconnecteerde Automatische updates en upgrades. Assistentie en diagnose op afstand. U kan steeds het verbruik controleren en oplaadparameters instellen met de "My PowerBox" app. Aanbevolen en getest door Renault Engineering voor elektrische voertuigen van de Renault Groep. Ook compatibel met alle merken EV.
Februari 2024
Voor diegenen die ons nog niet kennen, even kennismaken…
Bij Autocenter Veltem helpen wij u graag verder door u totaaloplossingen aan te bieden.
In onze “One Stop Shop” kan u terecht voor de aankoop of leasing van uw nieuwe Renault of Dacia, FUSO of Piaggio maar ook voor financieringsmogelijkheden, verzekeringen, laadoplossingen, onderhoud, herstellingen, enz… 

Wij maken u het leven gemakkelijk en zorgen ervoor dat u steeds wordt verder geholpen.
En… héééééél belangrijk, in ons familiebedrijf is de klant geen nummer maar Koning. Altijd welkom

!In maart organiseren wij een opendeur moment. Check regelmatig onze facebookpagina voor de data en openingsuren.
Autocenter Veltem Hoofdsponsor Badminton Vlaanderen
Zoals elk jaar is Autocenter Veltem één van de belangrijkste hoofdsponsors van Badminton Vlaanderen en dus ook van het Belgisch Kampioenschap dat plaats vindt in het Sportcentrum van Herent op 3 en 4 februari aanstaande. We wensen alvast veel geluk aan alle deelnemers en sportief plezier aan alle toeschouwers!
Terug van weggeweest
De alom bekende en succesvolle Renault 5 uit de jaren ’70 en ‘80 rijdt binnenkort terug op onze wegen weliswaar met een modernere maar nog steeds herkenbare look en met aan boord de “state of the art” technologie die we ondertussen van Renault gewoon geworden zijn. Dit nieuw “Retro” model komt dit jaar op de markt.
Deze 100% elektrische Renault 5 E-Tech heeft een theoretische actieradius tot 400km en een 100kW (136pk) sterke motor wat ruim volstaat voor dit sympatiek stadswagentje. De stoere en sportieve looks alsook het ongeëvenaard Renault rijcomfort zullen dit model zeer gegeerd maken. Daar twijfelen wij geen seconde aan!
Bij Autocenter Veltem kijken wij alvast uit naar de komst van de Renault 5 E-Tech! Van zodra we meer weten over dit iconische model zullen we zeker niet nalaten u te informeren. Van zelfsprekend  nodigen wij u dan uit in onze showroom om hem te komen ontdekken!
Nieuwe wagens en snelheidsbeperkingen
Vanaf 1 juli 2024 worden de autoconstructeurs door de Europese autoriteiten verplicht hun nieuwe auto’s te voorzien van een intelligente snelheidsbegrenzer. Deze nieuwe Europese wet moet de automobilist in real time informeren over de snelheidsbeperkingen op de wegen. Europa heeft immers beslist dat tegen 2050 geen verkeersdoden meer mogen vallen en hierdoor worden de verkeersregels alsmaar strenger. Momenteel zal het systeem enkel aanwezig zijn om de automobilist te waarschuwen over de geldende snelheidsbeperking (via een verkeersbord herkennende camera gelinked aan de GPS van het voertuig) maar in de toekomst zou het wel eens kunnen dat het systeem de controle overneemt en automatisch de snelheid verlaagt of verhoogt bij het binnenrijden van een nieuwe snelheidszone. Wordt vervolgd…
Klein en fijn maar groots in mogelijkheden
Hij kan overal door, overal parkeren, kan alles vervoeren, is oersterk en uitgerust zoals een moderne  stadswagen… de Piaggio Porter, de mini stadsvrachtvrachtwagen bij uitstek!
Het stevige chassis gecombineerd met een achteras met dubbele paraboolveren garandeert  topprestaties op het gebied van laadvermogen door een bruto laadvermogen van 1,6 ton bij de uitvoering met 2.8t GVW. Dankzij de achterwielaandrijving zorgt de druk van lading voor grip op de aangedreven wielen en voor een uitstekende wegligging. Voor de meest geavanceerde opbouwconstructies is er zelfs een voorbereiding mogelijk voor een PTO op de motor of de versnellingsbak ontwikkeld voor een vermogen tot 16 kW!
Dankzij de mogelijkheid om een korte of lange wielbasis te combineren met een enkel- of dubbele achteras, biedt de Porter NP6 een breed gamma (tot 1.100 uitvoeringen) aan opbouwmogelijkheden.  Hij kan dus “op maat” gemaakt worden om u en uw bedrijf nog beter van dienst te zijn.
De Porter NP6-motor, die in de lengterichting onder de cabine is geplaatst, is een sterke benzine viercilinder-in-lijn motor met een cilinderinhoud van 1.500 cc, dubbele bovenliggende nokkenassen en een elektronische indirecte inspuiting. De Piaggio Porter is leverbaar in “korte- of lange afstand” uitvoering, afhankelijk van uw gebruikseisen.
De cabine is zeer comfortabel en verschillende opties zijn beschikbaar om het rijden met de Piaggio Porter nog aangenamer te maken. Zelfs Airco staat op de optielijst.  Maar om de Piaggio Porter echt te ontdekken komt u beter even langs bij Autocenter Veltem. Wij hebben er enkele staan en graag nodigen wij u uit om van een proefrit te genieten en u volledig vrijblijvend een offerte te maken.
Zware boetes voor draaiende motor bij stilstand
Als het koud is heeft men de neiging om de auto te laten draaien wanneer deze stilstaat om de ruiten te ontdooien en om de wagen te verwarmen.  Ook bij stilstand aan een overweg, of bij een lange stilstand in een file doet men hetzelfde... Tijdens de zomer is men verleid om de motor te laten draaien om de wagen af te koelen door het gebruik van de airconditioning. Maar wist u dat het in België verboden is de motor bij stilstand laten draaien? Niet enkel is dit slecht voor de natuur en voor de wagen zelf maar bovendien kan u beboet worden met een overtreding “eerste klasse”! In Vlaanderen bedraagt zo’n boete  68,02 Euro en in Wallonië 130,00 Euro.
Maar pas op, sommige andere Europese passen dezelfde wetgeving toe met als uitschieter Oostenrijk waar de boete kan oplopen tot 10.000,00 Euro!!! “Een verwittigd man is er twee waard”!
Waarom eens geen stockwagen kopen?
Wist u dat er een belangrijke hoeveelheid stockwagens beschikbaar zijn bij Renault en Dacia? Het grote voordeel is dat deze gloednieuwe wagens zeer snel leverbaar zijn. Misschien is jouw favoriete kleur niet beschikbaar of is de uitrusting net iets meer dan u in gedachte had of niet iets minder… Opties kan u niet meer kiezen want deze worden in de fabriek in de wagen voorzien maar originele accessoires kunnen bij Autocenter Veltem op het voertuig gemonteerd worden.   Als u snel wenst te  genieten van uw nieuwe wagen kom dan even bij Autocenter Veltem langs. Samen met u kijken wij welke stockwagens beschikbaar zijn en of ze beantwoorden aan uw noden en verwachtingen .